Metsästäjät suosivat nuotioita syksyisillä metsästys reissuillaan nuotion helpon syttyvyyden, sekä nopeuden vuoksi. Pienin retkinuotio mahtuu mukavasti reppuun eväiden kera, ja voit nauttia jahtitauoista vapaasti ilman kuivien puiden metsästystä. Lyhyellä tauolla keität kahvit ja paistelet eväsmakkarat retkinuotiolla kosteammassakin maastossa.

Kalastajat ja eritoten pilkkijät ovat myös löytäneet tämän kätevän pakkaskelien lämmittelynuotion. Retkinuotio toimii oivallisesti jäällä, pilkinnän ohessa. Kahviveden kiehumista odotellessa ehdit vielä nautiskella kalastuksesta nuotion kuumentaessa vettä vieressäsi jäällä. Ensimmäisten 15 palominuutin aikana on myös mahdollista siirtää nuotiota uuteen paikkaan, kuitenkin varovaisuutta noudattaen. Ota Retkinuotio mukaan seuraavalle pilkkiretkelle ja olet suosittua seuraa kalaseurueessasi.

Retkeilijät hyödyntävät Retkinuotiota myös kertakäyttöisenä retkikeittimenä, josta jäljelle ei jää kuin pieni kasa tuhkaa. Samalla tämä ekologinen retkikeitin luo ympärilleen mukavaa avotulitunnelmaa. Samoin esim. retkeilevät lapsiperheet..